تفاوت بین Bridging و Switching در میکروتیک

در این مقاله میخواهیم تفاوت بین Bridging و Switching در میکروتیک را توضیح دهیم

 

دیاگرام روتر RB750Gr3 بدون فعال بودن Switch

 

این دستگاه از 2هسته CPU 880MHz بهره میبرد در صورتی که میخواهید ترافیک 1گیگابیت داشته باشید باید از اینترفیس های استفاده کنید که به 2 هسته متفاوت وصل شده اند مثلا پورت 1و 2
اگر از پورت 1 و 3 استفاده کنید کل ThroughPut شما به 1Gbps محدود میشود!

 

دیاگرام روتر RB750Gr3 با فعال بودن Switch

 

 

اگر Switching روی روتر فعال باشد ThroughPut اینترفیس هایی که داخل سویچ قرار گرفته اند به 1Gbps محدود میشود.دقت کنید فعال کردن Switching باعث افت ThroughPut بین اینترفیس ها نمیشود! بلکه باعث محدود شدن ThroughPut بین اینترفیس ها و CPU میشود! که در روتر هم تمام اعمال اصلی را CPU انجام میدهد!

 

دیاگرام روتر RB2011UiAS-2Hnd

 

درصورتی که از برای کارهای مانند Vlan از Bridge استفاده شود محاسبات بر عهده CPU دستگاه میباشد این کار 2 اشکال دارد 1- محدود شدن تمام 6پورت Gigabit که در یک سویچ قرار دارند به یک ارتباط 1000mbps بین چیپست سویچ و CPU و 2- پایین تر بودن قدرت پردازش cpu به نسبت به switch (در انجام switching )

ولی اگر برای همین کار از Switch استفاده شود دیگر CPU در این کار دخیل نیست و محدودیت های بالا وجود ندارد ضمنا قابل مشاهد است که بین اینترفیس ها و چیپست سویچ 6 عدد پورت 1Gbps وجود دارد!

 

دیاگرام روتر CCR1009 سری قدیم

 

به طور مثال در سری قدیمی CCR1009 که 8 عدد پورت 1gbps دارد پورت های 1تا 4 در یک switch قرار دارند و باقی پورت ها مستقیما به CPU وصل هستند
خوبی اینکار این است که اگر نیاز به Switching بود پورت های 1تا 4 این کار را بدون مشکل انجام میدهید ولی اگر Routing باشد ارتباط بین کل پورت های 1تا4 به مابقی پورت ها به 1gbps محدود میشود در صورتی که پورت های 5-8 هر کدام از پورت ها 1gbps میباشند.

 

دیاگرام روتر CCR1009 سری جدید

 

 

در سری جدید CCR1009 این قسمت Switch حذف شده و تمام پورت ها به CPU وصل شده اند و throughPut دستگاه هم از 11gbps به 16gbps افزایش یافته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.